Persoonlijk leiderschap

Organisaties moeten in het huidige tijdperk steeds vaker diepgaande veranderingen doorvoeren om in de huidige mondiale economie concurrerend te kunnen blijven. Wat vaak onderbelicht blijft, is dat mensen die werkzaam zijn in de organisatie, zelf ook veelvuldig diepgaand moeten veranderen.

Er bestaat een belangrijk verband tussen diepgaande verandering op persoonlijke vlak en diepgaande verandering op organisatie niveau. Hier gaat het om de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, de mate waarin je als professional in staat bent om jezelf aan te passen en sturing te geven aan de steeds sneller veranderende omgeving.

Zelfkennis en het snel genereren van vertrouwen en geloofwaardigheid zijn de meest essentiële eigenschappen die persoonlijk leiderschap kenmerken.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en versterken van persoonlijk leiderschap. Dit doen wij door leidinggevenden van organisaties een routekaart aan te reiken om leiderschap te ontwikkelen dat inspireert tot vertrouwen van medewerkers, klanten en andere belanghebbenden.

Hiervoor ontwerpen wij diverse trainingen, masterclasses en reflectiedagen voor ondernemers en leidinggevenden.Oplossingen voor:
Masterclass


De kracht van effectieve communicatie
Bent u leidinggevende en wilt u leren om effectiever te communiceren met uw personeel?

Maak dan een unieke scan van uw persoonlijk leiderschapsprofiel en verbeter uw meest essentiële vaardigheden om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.

Tijdens onze Masterclass “Persoonlijk leiderschap” helpen wij leidinggevenden van organisaties met het genereren van vertrouwen, het maken van een ‘menselijke klik’ en het effectief communiceren met medewerkers.
Meer informatie, klik op de flyer.

Bekijk de flyer
Persoonlijk leiderschap – voor leidinggevenden

Module 1 | Inzicht in jezelf, je gedrag en persoonlijke communicatiestijl
Inzicht in uzelf, uw zelfbeeld, uw persoonlijke communicatiestijl, uw onbewuste denkvoordeuren en hoe anderen tegen uw gedrag aankijken.

Module 2 | Inzicht in de ander en in de 16 gedragsstijlen van mensen
In deze module leer je om op basis van het gedrag van andere mensen snel een inschatting te maken van hun voorkeursgedrag, waarop jij je communicatie kunt afstemmen. Dit doen we op basis van 16 basisstijlen die de context vormen om je communicatie met andere mensen effectief af te stemmen.

Module 3 | Inspireren en motiveren van mensen
Hoe inspireer & motiveer je medewerkers en welke leiderschapsstijl kun je het beste toepassen om medewerkers in hun kracht te zetten?

Module 4 | Effectief communiceren en omgaan met weerstand
Effectief communiceren door verbinding te maken met diverse soorten medewerkers op basis van cruciale communicatie en inspiratie tips. Omgaan met weerstand en de juiste vragen leren stellen tijdens moeilijke gesprekken.

De eerstvolgende Masterclass ‘Persoonlijk Leiderschap’ vindt plaats op 2 en 9 december 2019 .

Daarnaast organiseren wij dit programma ook op basis van een “in company” training voor teams binnen organisaties.

Locatie
Kasteel Limbricht
Allee 1
6141 AV Limbricht
Gemeente Sittard-Geleen

De investering voor de 2 daagse Masterclass Persoonlijk leiderschap – voor leidinggevenden bedraagt 990 Euro per persoon, exclusief 21% BTW.

Een persoonlijk gedragsprofiel (DISC) is onderdeel van het programma en evenals een heerlijke lunch is in de prijs meegenomen.


“Leiderschap zonder wederzijds vertrouwen is een contradictio in terminus”Warren Bennis, auteur van On Becoming a Leader