Referenties


Antonio Garcia AlanisCommercieel Manager Previcus Vastgoed

Martin Masset heeft in juni 2019 aan het management team van Previcus een meerdaagse workshop ‘persoonlijk leiderschap’ & ‘effectief communiceren’ gegeven. Een workshop die ik als (zeer) positief heb ervaren. Je krijgt nieuwe inzichten over jezelf en over anderen. Door deze inzichten leer je beter in te spelen op situaties en de omgang met je collega’s. Martin heeft een prettige manier van presenteren, waar hij rustig en duidelijke uitleg geeft en weet te levelen met diegenen die tegenover hem zitten. De cursus is absoluut een aanrader!

Eric HovingAfdelingshoofd HR Consultants en Recruitment VDL NedCar

In 2018 heb ik samen met mijn team ( Human Resources Consultants en Recruiters VDL Nedcar ) een training gehad van Martin Masset ( Coraggio di vivere ) met als doel: Verbeteren persoonlijk leiderschap door effectieve communicatie.
De basis is geweest om individuele karaktereigenschappen in een vertrouwde omgeving onder professionele begeleiding in een nieuw team beter met elkaar te laten communiceren om zo elkaars leiderschapskwaliteiten te versterken. Het waren twee fantastische teamdagen voorafgegaan door individuele ( DISC ) sessies. Martin heeft dit op zijn, voor ons bekende, wijze aangepakt. De aanpak sloot naadloos aan bij de wensen en doelen van het team. Wederom complimenten Martin over de aanpak en de manier waarop je mijn team verder hebt geholpen!!!
Bedankt voor de fijne samenwerking. Eric


Junior Ubachs(directeur Uitvaartcentrum Ubachs)

Het goede pad gevonden in de Ardennen
“Daar ik verdwaald was in visie en zoekende was naar de juiste richting om mijn grootste belofte aan mijn opa in te lossen, ben ik mede op advies van mijn accountant 3 dagen met Martin naar de Ardennen geweest om de identiteit, visie en strategie van ons bedrijf te bepalen. Dit waren drie intensieve maar ook zeer interessante dagen. We hebben bergen werk verzet en hebben een mooi en helder pad gevonden die mij en mijn familiebedrijf moet leiden naar het kroontje op het werk.”


Etienne Hoek(commercieel Directeur Douwe Egberts)
Ik heb Martin leren kennen als een van de meest succesvolle dealmakers binnen Douwe Egberts waarbij zijn creativiteit en doorzettingsvermogen absoluut onderscheidend was. Naast zijn resultaatgerichtheid was Martin een plezierige collega om mee samen te werken.

Roel Verhoosel(Eigenaar Tax@company)
“Ik ben nu ruim 5 jaar zelfstandig ondernemer, werkzaam in de fiscale advieswereld, een zogenaamde ‘eenpitter’. Enige tijd geleden ben ik een nieuw samenwerkingsverband aangegaan met een andere fiscalist. Een nieuwe samenwerking vereist een nieuwe werkwijze: in plaats van alleen te werken, dient samengewerkt te worden. Kortom, de nieuwe samenwerking dient een nieuwe identiteit te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben wij Martin Masset ingeschakeld.”Samen met Martin hebben wij 2 volle dagen doorgebracht in de Ardennen. Mijn verwachting was dat Martin ons daar als een soort coach zou helpen bij het opstarten van de nieuwe samenwerking e.d., maar zijn aanpak was veel meer dan dat. Door onorthodoxe, verrassende vragen en opdrachten hield Martin mij een spiegel voor waardoor ik de ene keer anders tegen zaken ben gaan aankijken en waarbij ik de andere keer zaken over mijzelf te weten ben gekomen waardoor ik mij meer bewust ben geworden van mijn eigen drijfveren. De ambiance waarin dit alles zich afspeelde heeft zeker bijgedragen aan de sfeer van die dagen, de wandelingen in de natuur, de diners ‘s-avonds, de hele rustieke omgeving in de Ardennen, het waren waardevolle momenten waarin ik, in een druk bestaan, tot rust kon komen waardoor ik bewuster kon nadenken over de nieuwe samenwerking.Dave Crijns(directeur Crijns bandenspecialisten)
“In het begin wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten van het programma. Toen ik aankwam stond ik midden in de natuur met helemaal niks om me heen. Dat was blijkbaar nodig om mijn hoofd helemaal leeg te maken. En nu snap ik ook waarom. Want de natuur heeft enorm bijgedragen om ruimte in mijn hoofd te creëren.
We zijn diep gegaan. Heel erg diep om te kijken waar nu echt mijn passie lag en om te kijken of ik de zaak die mijn vader 50 jaar lang heeft opgebouwd ook wel echt wil voortzetten.Het was 3 dagen heel intensief met elkaar omgaan en praten over alles wat bij mij opkwam waardoor Martin zich een totaal beeld kon vormen van wie ik ben en waar ik sta in het leven. Het was een combinatie van intensief praten en lekker ontspannen in de natuur. Het was heerlijk. Het waren zware gesprekken, maar daar merkte ik eigenlijk niks van gedurende deze dagen.

Ik kwam mezelf echt een paar keer tegen, maar dat was goed.
Ook kwam ik in contact met mijn emotionele kant en met mijn diepere gevoelens en drijfveren. En Martin gaat daar goed mee om. De tranen hebben wel eens gevloeid wat mij normaal niet zo snel gebeurt .
Wat is er nu uitgekomen?
Dat ik een geboren ondernemer ben. En dat het handelen en verkopen mij in het bloed zit en dat ik daar ook mijn geluk uit put.
Ik ben “bandenpik” in hart en nieren met een naaste liefde voor auto tuning en het customizen van auto’s. Dat ik het onze mooie bedrijven wil voortzetten en dat ik nu ook weet op welke wijze en met welke mensen ik dit wil doen.

Mijn core business is banden. Van kruiwagenbanden tot banden, van supercars tot dumpers in groeves. En hierin wil ik uitblinken en de beste kwaliteit en service bieden.

Ik ben Martin dankbaar voor alles wat hij voor mij heeft gedaan en nog altijd doet

Bedaank vur alles vrund !!!
Vriend voor het leven

En hoop tot ik ooit ook eens iets terug kan doen voor Martin als hij mij nodig heeft!”


Pascal Cox(Director Finance & Control DSM Manufacturing
)
“Soms heb je het gevoel dat dingen op het juiste moment gebeuren. Dat gevoel had ik heel sterk toen Martin mij vroeg of ik interesse had om deel te nemen aan zijn reis in het kader van Corragio Di Vivere. Reeds langere tijd liep ik met de gedachte om iets anders te gaan doen met mijn leven. Iets waaruit ik meer energie en zingeving kon halen. Maar altijd waren er zoveel redenen om het niet te doen. Maar nu voelde ik dat ik klaar was om echt iets met dat gevoel te gaan doen….Zonder concrete verwachtingen begon ik aan de reis naar Zuid-Frankrijk. Het huis was prachtig gelegen aan de kust met veel privacy en een prachtig uitzicht op zee en de bergen. De eerste kennismaking met de andere deelnemer was warm, open en direkt confronterend. Die klik bleek gedurende de rest van de reis erg belangrijk want naast de sessies met Martin deel je ook veel gevoelens en gedachten met de andere deelnemer wat een extra dimensie geeft aan het proces.

De reis was een aaneenschakeling van hoogtepunten:
– het Villa Felderhof gevoel; moeilijk te omschrijven maar zo mooi om te ervaren. Het huis, de natuur, het weer, de omgeving, de mensen, het eten, dit alles draagt bij aan dit gevoel.
– de verdiepende en confronterende gesprekken met Martin- de boeken die je leest, de DVD’s die je kijkt, alles lijkt een op jou gerichte boodschap te bevatten
– het bezoek aan de markt van St Tropez en de wijnboerderij

Maar het belangrijkste hoogtepunt was toch wel het inzicht dat je op een bepaald moment krijgt in wat je eigenlijk al zo lang weet; wat wil ik nu echt met mijn leven. Voor mij was dat de oefening van De Droom. Met één vloeiende beweging beschreef ik mijn droomdag. Het voelde zo echt, ik zag het daadwerkelijk voor mijn ogen gebeuren. Zo dat had ik bereikt, klaar! Maar zo denkt Martin er niet over. Je kunt wel duidelijkheid hebben over jouw droom, maar dan ben je er nog niet. Je zult er ook iets mee moeten doen. Concrete acties nemen anders blijkt ook jouw Droom bedrog….

Na 5 dagen ga je naar huis met een goed gevoel, veel energie en nieuwe ideeën, en dan begint het echte werk. Je zult je droom zelf moeten realiseren dat kan Martin of wie dan ook niet voor jou doen. Dat gevoel bekroop ook mij en ik wist niet goed wat te doen. De nazorg die Martin geeft heeft mij geholpen om mijn weg te blijven volgen en daar ben ik nu nog mee bezig.”


Leo Armino(Partner Deloitte)
“Het is moeilijk om je in je eentje van een paar gouden kettingen die bovendien al 21 jaar hielden, los te maken. Het vereist een ware edelsmid om dit met beleid en kennis van zaken te doen. Nu kende ik Martin voor ons tripje naar Spanje al een hele tijd. Tijdens deze dagen heb ik echter de edelsmid in hem ontdekt.
Kritisch als ik ben heeft het enige tijd geduurd voordat ik me echt openstelde voor zijn denkbeelden. En, hoewel ik niet al zijn visies deel, heeft hij met mij de gouden kettingen doorgeknipt. Een beslissing die ik geen moment heb berouwd. Over de waarde van goud wordt dezer dagen in beleggingsland veel gediscussieerd. Wat daarvan zij, geketend wil niemand zijn. Op een beslissend moment in mijn leven heeft Martin een beslissende rol gespeeld, waarvoor ik hem dankbaar ben.”

Ben Sampers(Plant Controller Sitech Services)

Afgelopen week deelgenomen een wederom inspirerende workshop o.l.v. Martin Masset m.b.t het thema Communiceren met Impact. Zeer tevreden over deze voor ons team op maat gemaakte workshop.

Ermindo Armino(Persfotograaf)

““Door mijn hectisch beroep als persfotograaf en problemen in de privésfeer heb ik deelgenomen aan het programma 18 inches in het Triglav National Park in Slovenië. Met zijn enthousiasme, compassie en goed inlevingsvermogen heeft Martin mij een heldere kijk op zaken gegeven tijdens een 3 daagse huttentocht door de mooie bergen van de Sloveense Alpen en waar ik los van alles mijn hoofd helemaal leeg heb kunnen maken door de diepgaande gesprekken die wij gevoerd hebben. Ook de fysieke en logistieke ondersteuning van Hans heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een onvergetelijke ervaring. Dank amigo!”

Bert Scholten(Partner BDO)

“Ik kijk terug op een zeer interessante middag en avond op Chateau Neercanne. Het seminar “Digitale transformatie” heeft mij meer aan het denken gezet onder de impact die Artificial Intelligence, Blockchain en Cryptocurrency heeft op de financiële dienstverlening, maar ook op de maatschappij als geheel.
De ambiance van Neercanne, de toespraak van Peter Harkema in de wijngrot en het voortreffelijke eten, maakte het plaatje van een succesvol seminar voor mij compleet.”


René Joosten(DGA Fidus verzekeringen & advies)

“Mijn ogen zijn geopend voor Blockchain en de in razend tempo op ons af denderende trein met digitale transformatie. Heel blij met deze geweldige eyeopener!”

Sjoerd Mooren(National Account Manager Large Business JDE)

“Ik kijk terug op een leerzame dag op een inspirerende locatie. Het seminar heeft mij meer inzicht gegeven op zowel de interne als ook op de politieke besluitvormingsprocessen binnen overheidsorganisaties.”


Dimitri Palmen(Directeur BCT Software)

“Bedankt aan iedereen voor de gezellige en leerzame dag en hopelijk tot snel. Martin: bedankt voor het delen van je inzichten en de goede zorgen.”


Karin FeunekesMarketing & Communicatie Professional Rabobank

“In februari heb ik het Seminar ‘Succesvol zakendoen met de overheid’ gevolgd op de prachtige locatie Château Neercanne.
De deelnemers aan dit seminar bestond uit een divers gezelschap. De een had al ervaring in het zakendoen in de overheidsmarkt en wilde zich verdiepen, een ander was vooral opzoek naar tips en het delen van ervaringen. Zelf heb ik deelgenomen aan dit seminar omdat ik mijn kennis wil verbreden. Vanuit mijn marketing en communicatieachtergrond en met name ervaring in de b2c markt, heb ik het seminar als erg interessant ervaren. De openheid van Martin over zijn persoonlijke verhaal, de weg naar succes, heeft mij geïnspireerd. De spraakmakende ervaringen van Bert Kersten als voormalig wethouder en gedeputeerde van de provincie Limburg heeft mij een goed beeld gegeven van het reilen en zeilen bij de overheid. John Albertz gaf een mooi kijkje in de keuken van aanbestedingen vanuit provincie Limburg waar hij werkzaam is als clustermanager facilitaire dienstverlening.
Het is me duidelijk geworden dat de business to governance markt een markt is die niet eenvoudig te doorgronden valt. Er zijn zowel procesmatige maar ook menselijke invloeden die een rol spelen bij een gunning, dat maakt het complex én tegelijkertijd interessant.

Als toetje heb ik genoten van de bijzondere en inspirerende verhalen van sommerlier Dominique Jacobs en hotelier Camille Oostwegel sr. en natuurlijk een voortreffelijk diner in het restaurant van Neercanne.”


Katinka Haeck – Lemmen( Sales Manager Eurest NL)

“Ik vond het een zeer leerzaam seminar met mooie bijdragen van alle sprekers. De hele dag heeft me weer nieuwe inzichten gegeven.”


Rob Smeets(Directeur Connect Solutions)

“Dank aan Martin voor de goede zorgen. Ik heb enorm genoten van het programma en van de dag in Château Neercanne.”


Jo Abelshausen(Voorzitter Raad van Toezicht Fortuna Sittard)

“Martin heeft in zijn rol als algemeen directeur van Fortuna Sittard onder moeilijke omstandigheden en continu aanwezige financiële druk uitstekend gefunctioneerd. Hij was zeer gemotiveerd en stond dag en nacht klaar voor de club en voor zijn medewerk(st)ers.In zijn periode als directeur heeft de club zich twee keer geplaatst voor de Play Offs, heeft een grote balans sanering van 13 miljoen Euro plaatsgevonden en is zijn belangrijkste doelstelling gerealiseerd, namelijk het veilig stellen van de licentie om betaald voetbal te spelen door promotie naar categorie 2 van het KNVB licentiesysteem.

Martin is een betrouwbaar en loyaal persoon die ‘het spel’ altijd zuiver heeft gespeeld. En dat is echt onderscheidend in de jungle van het betaald voetbal.”


Franks van Oers(CEO Sara Lee International)

“Als ik aan Martin denk dan is inspiratie, passie en oprechte interesse voor mensen het eerste wat in mij opkomt. Hij kan terugkijken op een mooie en zeer succesvolle periode bij Sara Lee en in het bijzonder bij Douwe Egberts.”


Yvo Keijers(Sales Manager Media Groep Limburg)
“De wijze waarop ons team de training ervaren heeft en de constatering dat het team op het einde van het programma en nu een paar weken later verder naar elkaar toe is gegroeid, is voor ons van grote toegevoegde waarde. Een toegevoegde waarde die we terug zien in de onderlinge samenwerking en de gezamenlijke teamprestatie.”“De rol van de coach die ervoor gezorgd heeft dat iedereen de ruimte kreeg om zichzelf te zijn en op een formidabele wijze zijn ervaringen aan onze praktijk heeft weten te koppelen, is van grote waarde geweest in het realiseren van de vooraf gestelde doelstellingen”

“Ik kijk terug op geweldige dagen. Het belangrijkste dat ik meeneem richting de toekomst is dat een trainingsdag met serieuze onderwerpen ook gewoon als hartstikke leuk door de deelnemers ervaren kan worden. Voorwaarde is dat hiervoor onder leiding van de juiste trainer een juiste setting en sfeer gecreëerd wordt en daaraan heeft Martin meer dan voldaan.”


Jordy Reneerkens(Account Manager Heineken)
“Allereerst was ik erg enthousiast toen ik hoorde dat Martin bereidt was om deel te nemen aan de teambuildingsdag! Eens te meer omdat ik zijn eerder gegeven presentatie als key note speaker erg interessant vond.Het diverse karakter van deze dag was erg origineel.
De ervaringen uit het verleden van Martin die hij met ons deelde toonden vele gelijkenissen met de huidige praktijk. Op deze manier creëer je bij mij in ieder geval de behoefte om aandachtig te blijven luisteren.
Hoogtepunt vervolgens was de aankomst in het weiland waar de uitgebreide lunch voor ons klaar stond. Hierbij werden persoonlijke verhalen blootgelegd en kwamen we toch op een bepaalde manier “nader ” tot elkaar.

De combinatie tussen Sales (ervaringen), actief bezig zijn in de buitenlucht en het bezoek aan de wijnmakerij waren naar mijn idee erg geslaagd.
Daar komt nog bij dat ik dit ook de ideale manier vond om de twee nieuwe accountmanagers beter te leren kennen en in de groep op te nemen.

Toen ik ’s morgen weer in alle veiligheid thuis kwam speelde maar één zin door mijn hoofd; ‘Hier krijg ik nou positieve energie van!’
Thanks, Jordy!!”


Stefan Geurts(Sales director Health & Care Deli XL)
“Martin is een gedreven en kwalitatief hoogwaardige professional die altijd op gaat zoek naar nieuwe uitdagingen. Een genot om mee samen te werken.”


Rijn Platteel(Voorzitter Junior Chamber International Nederland)
“Martin is in staat om op basis van zijn enthousiasme momentum te creëren en op basis van zijn passioneel leiderschap een team te inspireren”.

Sergio Stijnen(Accountmanager Media Groep Limburg)
“De rol van Martin was actief waar nodig en passief waar gepast. Zijn zeer openhartige houding stimuleerde mij en mijn collega’s eveneens om deze diepgang te zoeken. De inhoud van de dag heeft zich hierdoor kunnen vormen tot een ideaal. Ik kijk terug op een uitzonderlijke dag, geslaagd vanwege zijn inhoud en vormgeving.”

Jessica van der Graaf(Eigenaar rentmeesterkantoor van Boon makelaardij)
Vol enthousiasme, overtuigend, betrokken leider, compassie, goed inlevingsvermogen, sterk in analyseren, denkt groot(s), sensitief, warme vriendschap. Dit zijn woorden die in mij opkomen als ik denk aan de samenwerking met Martin.